ar mugursomu plecos, bet uz vietas. pagaidām.

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tūristi maina Rīgu pret Prāgu
Publicēts 28. janvārī, 2008.
Tā vien šķiet, ka lielais tūrisma bums tuvojas mierīgai un klusai izskaņai. Un ne jau tukšās vecrīgas ielas un vientuļie vīriņi, kas apkrāvušies ar dažādu valstu karodziņiem un uzrakstiem "Old city guide" man liek tā domāt. Es tik pat labi kā bļitkotāji saprotu, ka nav taču īstā sezona. Pagaidi vasaru, un tad tik būs! bet redz, ka var arī vairs nebūt!

Pēdējā laika pastiprinātie mātes spiedzieni par Andri Ērgli, kurš kārtējo reizi kaut ko, kaut kur ir uzvarējis man rada vēlmi iesākt šo nelielo rakstu šādi: Doma par cilvēkiem ar fotoaparātiem kaklā un pilsētas kartēm azotē ( tie tā kā būtu tūristi )  manā dārziņa ieripoja kā diez gan pasmags akmens, pēc tam, kad šorīt skrienot cauri abonētajām ziņām uzdūros diviem rakstiem. Savstarpēji nesaistītiem. Pirmais kā izrādījās bija kāda rakstoša personāža dienasgrāmatas tipa ieraksts par to, kā kādu vakaru atpūšoties vecrīgas bārā pavisam nejauši sanācis izspēlēt joku ar iereibušiem tūristiem no Lielbritānijas. Rezultāts - viesi maksā!

Otrs raksts bija iekš db.lv
Izrādās, ka tūristu atsauksmes par Latviju kļūstot arvien negatīvākas. Kā viens no galvenajiem iemesliem - cenas. Te nu ir jāpiekrīt, ka gana daudz i redzēts, i pieredzēts, ka letiņiem ir viena cena ( kaut vai par to pašu ieeju klubā vai taxi) savukārt tūristam darbojas atsevišķa reizinājuma tabula, kura ņem vērā arī tūrista reibuma pakāpi. Ja pirms gada pozitīvās atsauksmes sastādīja veselus 82% tad nu jau šis cipars ir krietni mazāks. Mēs patīkam 52% atpūtnieku. Tā pat, rakstā arī teikts, ka liela daļa atpūtnieku jau atkal par savu galamērķi izklaidei labprātāk izvēlas Prāgu, nevis Rīgu. Līdz ar to, sanāk ka Latvija nav īsti labi izmantojusi fantastisku iespēju, pateicoties Hokeja čempionātam un Vairas aktivitātēm, LV ieguva lielisku popularitāti. Taču tā vietā, lai strādātu uz ilgtermiņa ienākumiem no tūrisma, iznāk, ka esam sarausuši vairāk sākumā uzskrūvējot neadekvātas cenas, par to maksājot ar tūristu vēlmi atgriezties.

Šovasar Rīga, protams, vēl būs pilna, to apliecina arī šodien preses konferencē par gaidāmo tūrisma gadatirgu "Balttour 2008" dzirdētais neliela eksperimenta rezumē. Šodien rīta agrumā tika apzvanītas 10 viesnīcas, un tika jautāts par brīvām vietām jūnija vidū, un augusta beigās. Sešas viesnīcas gandrīz pilnas. trīs viesnīcās ieteikts nekavēties ar rezervēšanu. un tikai viena - tukša. Kas zina, kā būs nākamvasar.

 

 


Komentāri (3)
Antuanete: Ne jau tikai tūristiem uzskrūvētās cenas ir pie vainas, inflācijas dēļ vispār cenas Rīgā ir augstākas, nekā Prāgā.
30/01/2008 11:41
kaspars: nu ja nu ja, bet ja padomaa, kaa tas viss saakaas... viens no galvenajiem un pamanaamaakajiem leecieniem cenaas bija tieshi uz hokeja chempi, kad sabrauca daudz daudz tuurist ljauzhu! cenas viesnicaas uzleeca astranomiski ( peec tam gan aplauzaas daudzas un palika tukshas... ) taa pat arii krogos, tas pats alus palecaas par latinju...
30/01/2008 12:57
Savanna: Situācija zināma un tomēr, ir pabūts arī citur un situācija ir līdzīga, ka vietējiem vienas cenas un ciemiņiem citas.

Lai gan, tūristi tik daudz cūcības pie mums sastrādā, ka vienīgais veids kā atgūt zaudēto ir piedzīt no viņiem samaksu.
15/02/2008 17:27
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: